Hitteprotocol op Limburgse wegen voor pechgevallen

Het wordt de komende dagen tropisch warm © iStock
Rijkswaterstaat neemt vrijdag en mogelijk ook zaterdag extra maatregelen op de wegen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Vanaf vrijdagochtend 10:00 uur gaat daarom het hitteprotocol in werking.
Dat betekent dat weggebruikers die tussen 10:00 uur en 20:00 uur met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen en door een berger naar een tankstation of parkeerplaats worden gebracht.

Tropisch warm

Vrijdag wordt het tropisch warm in Limburg. In de namiddag en het begin van de avond zal het zo'n 30 à 31 graden worden. Zaterdag stijgt de temperatuur nog verder, naar zo'n 35 à 36 graden. Lees het uitgebreide weerbericht.
Op het asfalt van met name de snelwegen is het moeilijk om aan de zon te ontsnappen. Rijkswaterstaat vindt het 'onwenselijk' dat gestrande weggebruikers bij die hoge temperaturen lang in de zon op een berger moeten wachten. Daarom gaat het hitteprotocol in werking en wordt er extra materieel ingezet om pechgevallen snel naar een beschutte plek te brengen.

Zuiden van het land

Het hitteprotocol geldt vooralsnog voor de wegen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daar stijgen volgens het KNMI de temperaturen naar 30 graden of hoger.
De komende dagen wordt veel verkeer verwacht, onder meer naar de stranden en recreatiegebieden maar bijvoorbeeld ook naar Pinkpop. Ook komen er veel Duitse toeristen naar ons land die vanwege een feestdag in eigen land een lang weekend nemen.