L1mburg Centraal: Bloemenzee voor Gino opgeruimd

Herdenkingsplek Gino in Kerkrade wordt opgeruimd © Maurice de Heus (L1)
Meer Limburgs graan vanwege Oekraïne crisis, eerste nieuwe haring en meer Limburgs nieuws.

Meer Limburgs graan vanwege Oekraïne crisis

Wie weleens door of langs de Limburgse velden wandelt, is het misschien opgevallen. In plaats van bijvoorbeeld mais staat er plots veel tarwe op de velden. Boeren kiezen nu vaker voor tarwe omdat er aan te verdienen is, want de tarweprijs is de afgelopen tijd door het dak gegaan. En dat heeft veel te maken met de oorlog in Oekraïne, een van de grote graanschuren van Europa.

Bloemenzee voor Gino opgeruimd

De herdenkingsplek voor Gino van der Straeten in de Kerkraadse wijk Chevremont is woensdagmiddag door vrienden en familie opgeruimd. Door de spullen bij het speelveldje waar Gino verdween op te ruimen, willen ze een hoofdstuk afsluiten en het rouwproces meer ruimte geven. De familie en buurtbewoners hopen dat er een blijvende herinnering komt.

Is Match je woning oplossing voor woningmarkt?

De woningmarkt lijkt weer een beetje lucht te krijgen, maar het blijft nog steeds lastig om een huis te vinden. Er is veel vraag, maar weinig aanbod. Maar er zijn mensen zijn die hun huis willen verkopen, maar het nog niet te koop zetten. Ze willen eerst zelf iets gevonden hebben, voordat ze hun huidige huis in de verkoop gooien. En dat is dus lastig. Sommige makelaars proberen die groep te bereiken met het zogenaamde huis-matching. Ze koppelen mensen aan elkaar die wellicht elkaars huis willen kopen.

Eerste nieuwe haring in Limburg

Wie aan Limburg denkt, zal veel eerder aan vlaai denken, dan aan vis. Toch gaat ook hier menig hart sneller kloppen als ze er weer zijn: de Hollandse nieuwe. Dinsdag werd landelijk traditioneel het eerste nieuwe vaatje haring voor het goede doel geveld. Het leverde een recordbedrag op van 113.500 euro. Vanaf donderdag zijn de maatjes te koop.

Lynn Wilms sluit aan bij Oranje

Het Nederlands vrouwenelftal bereidt zich voor op het EK in Engeland, komende maand. En Limburg is goed vertegenwoordigd in Oranje, met vier speelsters uit onze provincie. Onder hen Lynn Wilms uit Tegelen, die een succesvol seizoen met de Duitse topclub VfL Wolfsburg achter de rug heeft.