Scholencampus Maastricht mogelijk op andere locatie

Scholier (ter illustratie) © Istock
De onderwijscampus die de gemeente Maastricht in de stad wil beginnen, komt mogelijk op een andere plek dan aan de beoogde Groene Loper.
Dat meldt RTV Maastricht woensdag. De plannen voor de campus voor middelbare scholen zijn al meermaals op de schop gegaan.

Scenario's

De campus zou volgens een nieuw, aanvullend scenario aan de Bemelergrubbe kunnen worden gehuisvest. Daar ligt nu onder andere het VMBO Maastricht.
Ook het 'noord-zuid'-scenerio blijft een optie. De reguliere vormen van voortgezet onderwijs komen dan samen aan de Groene Loper bij het Vista College, terwijl onder andere speciaalonderwijs en onderwijs voor anderstaligen op een nabijgelegen plek geplaatst worden. Dat zou aan de Bemelergrubbe of rond het huidige Sint-Maartenscollege kunnen zijn.

Scholencampus

De scholencampus moet de leerlingen van Maastricht efficiënt huisvesten en de doorstroom van VMBO naar MBO verbeteren. In het originele plan zouden zo'n 5000 leerlingen voet zetten op de Groene Loper in het oosten van de stad.

Groene Loper

Op het plan om de gehele campus aan de Groene Loper te beginnen, kwamen veel reacties binnen eerder dit jaar. Omwoners waren niet blij met de komst van de scholencampus, zo bleek uit een brandbrief. Zij zijn onder andere bang voor sociale overlast en verkeersopstoppingen.
Wethouder Bert Jongen noemde het 'niet onbespreekbaar' om de campus te verplaatsen. "Maar ik gooi de huidige plannen ook niet zo maar weg."