Erkenning voor inzet agenten bij steekpartij carnaval Horst

De ouders van de neergestoken Guus Janssen uit Horst omhelzen de twee agenten. © Stichting Waardering Erkenning Politie
Twee politieagenten van basisteam Horst/Peel en Maas hebben een oorkonde gekregen voor hun inzet bij de dodelijke steekpartij in Horst tijdens carnaval dit jaar.
Daarbij kwam de 21-jarige Guus Janssen uit Horst om het leven.

Professioneel vakmanschap

Op carnavalsmaandag werd Guus neergestoken toen hij op het Lambertusplein een ruzie wilde sussen. Agenten Andrea Longstaff en Luuk Meevissen waren als eersten ter plekke. "In alle hectiek die ontstond hebben beiden professioneel politievakmanschap verricht", schrijft de politie over het toekennen van de zogenoemde blauwe harten met bijbehorende oorkonde.
De ouders van Guus waren ook bij de uitreiking aanwezig. "Jullie waren er toen voor ons, nu zijn wij hier voor jullie", aldus de geëmotioneerde ouders.

Doodslag

Vanwege de steekpartij zit de 19-jarige Joshua de L. uit Tienray vast. Hij wordt verdacht van doodslag. Joshua heeft het slachtoffer met één messteek om het leven gebracht, zegt het Openbaar Ministerie.
Half juni worden er rapporten van de psycholoog en psychiater verwacht over de geestestoestand van de verdachte. Joshua blijft in ieder geval vastzitten tot de volgende zitting, die waarschijnlijk in augustus plaatsvindt.