Zaak gestolen urn Kerkrade gesloten: 'Ik moet nu afwachten'

Bij het graf van de in 2008 doodgeschoten Dave Hanssen en zijn moeder is een gat gegraven, waaruit zijn urn is gestolen. © Track88
De politie sluit het onderzoek naar de gestolen urn van Dave Hanssen. De 31-jarige Kerkradenaar die in 2008 werd doodgeschoten.
Tot grote teleurstelling van zijn broer Danny. Hij kwam er in mei achter dat de urn van zijn broer was verdwenen van begraafplaats Schifferheide.

Afwachten

"Ik heb vanmorgen gebeld en de politie vertelde dat het onderzoek gesloten was. Ik heb een vermoeden wie het gedaan heeft, maar daar kan ik niks mee doen", zegt Danny. Voor hem is het nu afwachten. "Meer kan ik niet. Ik hoop dat iemand die meer weet iets gaat zeggen. Maar dat kan volgende week zijn of over vijf jaar. Ik heb me erbij neergelegd."

Gesloten onderzoek

Een woordvoerder van de politie laat weten dat alles is onderzocht, maar dat dat niet heeft geleid tot een verdachte. "Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn of concrete aanwijzingen zullen we die nalopen."
(In mei gingen we bij Danny Hanssen langs op de begraafplaats Schifferheide)

Dave Hanssen

Dave werd in 2008 doodgeschoten tijdens een ruzie over een gestolen kluis. Roy den D. werd daarvoor aangeklaagd voor doodslag, maar werd vrijgesproken omdat het om noodweer ging. De urn van Dave was na het overlijden bijgezet bij het graf van zijn moeder. Zowel de urn als het gedenkteken zijn in mei gestolen.