Eindelijk rotonde op provinciale weg Well

Een andere rotonde op de N271 bij Well © Google Maps
De gemeente Bergen en de provincie hebben een principeakkoord bereikt over de aanleg van een rotonde op de provinciale weg N271 in Well.
Daarmee lijkt een einde te komen aan een dossier dat al meer dan tien jaar heeft aangesleept.

Verbetering verkeersveiligheid

De rotonde zorgt voor een verbetering van de verkeersveiligheid en voor betere aansluitingen van gemeentelijke wegen op de N271. De bedoeling is dat begin volgend jaar met de aanleg kan worden begonnen. De komende weken wordt gewerkt aan een definitieve overeenkomst waarin de details worden vastgelegd.

Strengere eisen

Half juni 2018 liet toenmalig gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) weten dat de rotonde bij Well daadwerkelijk zou worden aangelegd. Maar de strengere eisen op het gebied van stikstof en het nabij gelegen Natura 2000-gebied, maakten dat vervolgens onmogelijk. Ondanks dat er de afgelopen jaren geregeld ongelukken zijn gebeurd op de provinciale weg.

Benodigde stikstofrechten

De provincie heeft nu alsnog de benodigde stikstofrechten weten te verwerven waardoor de extra uitstoot door de rotonde kan worden gecompenseerd. En die dus ook kan worden aangelegd. Wethouder Antoon Splinter van Bergen (CDA) zegt blij te zijn met het bereikte akkoord. "Ik ben ook tevreden over de goede oplossing die is bedacht voor het probleem van het stikstofdossier."

Maximale inspanning

Gedeputeerde Maarten van Gaans (D66) verklaart dat verkeersveiligheid voor de provincie altijd prioriteit heeft. "We hebben daarom een maximale inspanning geleverd in de zoektocht naar mogelijkheden om de rotonde aan te leggen. Het heeft even geduurd maar dankzij de samenwerking, de inzet en het geduld kan nu snel begonnen worden met de uitvoering”, zegt Van Gaans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!