Aantal coronagevallen in Limburg neemt toe

Afbeelding ter illustratie © iStock
In Limburg neemt het aantal positieve coronatests toe, net als in de rest van Nederland.
In Noord-Limburg werden de afgelopen zeven dagen 273 besmettingen door het RIWM geregistreerd, in Zuid-Limburg waren het er 336. De grafieken van het RIVM laten in Limburg de afgelopen weken een licht stijgende lijn zien. Omdat het afnemen van een test bij coronaklachten niet verplicht is, is het aantal positieve gevallen waarschijnlijk het topje van de ijsberg.

Meer dan 15.000 positieve tests

Het RIVM kreeg de afgelopen zeven dagen vanuit heel Nederland 15.526 meldingen van positieve tests. Vergeleken met vorige week steeg het aantal coronagevallen met 64 procent, en in vergelijking met de week daarvoor is het aantal positieve tests meer dan verdubbeld. In de regio’s Amsterdam-Amstelland, Utrecht en Hollands Midden worden naar verhouding de meeste besmettingen vastgesteld.

Nieuwe coronagolf gestart

De stijging van het aantal positieve coronatests is waarschijnlijk het begin van een nieuwe coronagolf. Dat laat het RIVM weten aan het ANP. Het instituut weet alleen niet hoever het aantal besmettingen kan oplopen en wanneer de piek wordt bereikt. „We weten ook niet wat het betekent voor de ziekenhuisopnames, dat is heel onzeker. Maar als het aantal besmettingen verder stijgt, zal ook het aantal opnames stijgen”, zegt een woordvoerder.