Poppodium genomineerd als beste hybride werkgever

De Muziekgieterij in Maastricht © Jean-Pierre Geusens
Veel bedrijven hebben het hybride werken omarmd sinds thuiswerken de norm werd tijdens de coronapandemie. Vier Limburgse werkgevers dongen dinsdag zelfs mee naar de prijs voor beste hybride werkgever.
De prijzen waren onderverdeeld in verschillende categorieën, gebaseerd op de grootte van het bedrijf. In iedere categorie maakte één Limburgse regiowinnaar kans op de winst.

Advocaten en een poppodium

De Orde van Advocaten Limburg was genomineerd in de categorie tot 20 werknemers en MUMC+ in de categorie met meer dan 200 werknemers. Daartussenin nog het Waterschapsbedrijf Limburg (tot 200 werknemers) en Muziekgieterij Maastricht (20 tot 50 werknemers).

Hybride concerten

De nominatie van het Maastrichtse poppodium lijkt hierin de meest vreemde eend in de bijt. Want concerten verzorgen en thuiswerken lijken geen ideale combinatie. Dat vindt directeur Richard Loomans ook. "We zijn een podium. Dat ontvangt gasten en artiesten. Dat kan bijna niet hybride. Toch hebben we daar een oplossing voor gevonden door tijdens de lockdown hybride concerten te verzorgen."

Livestream

Loomans noemt de Quarantalks waarbij interviewer Leon Verdonschot wekelijks artiesten ontving in het podium. Artiesten als S10 en DeWolff werden geïnterviewd en konden live nieuwe muziek presenteren op het podium. De uitzendingen werden gestreamd en goed bekeken. Een kans voor artiesten om zichzelf toch te presenteren. En voor het podium een mogelijkheid om zijn functie zo goed en kwaad als mogelijk toch uit te voeren. Ze hielden zo toch hun personeel en artiesten aan het werk. En dat is gewaardeerd met de nominatie.

Live-activiteiten

Maar nu het weer kan, focust ook de Muziekgieterij zich weer volop op live-activiteiten. Dinsdagavond staat de grote Amerikaanse punkband Bad Religion op het programma voor een uitverkocht huis. Loomans: "Bij de voorbereidingen hanteren we nog steeds het adagium dat iedereen overal kan en mag werken. Dat kan vanuit thuis of ergens in ons grote gebouw waar je ook prima afgezonderd kan zitten. Het kantoor is daarom een stuk leger. Maar voor concerten hopen we niet meer in een situatie terecht te komen waar hybride weer de norm wordt."
Geen van de Limburgse genomineerden won dinsdag ook een landelijke award.