L1mburg Centraal: Sector mag coronaplan van aanpak maken

Afbeelding ter illustratie © iStock
Maatregelen voorkomen lockdowns, nieuwe lijsttrekker CDA en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal van dinsdag 14 juni.
Bekijk hier de hele uitzending terug.

Nu maatregelen bedenken om nieuwe lockdowns na de zomer te voorkomen

Een nieuwe coronagolf over Nederland, niemand moet er aan denken, maar volgens het kabinet is het heel reëel dat na de zomer opnieuw miljoenen Nederlanders besmet zullen raken. Daarom vraagt de regering nu aan verschillende sectoren om maatregelen te bedenken, om nieuwe lockdowns te voorkomen.

Michael Theuns nieuwe lijsttrekker CDA

Het CDA in Limburg wil het recente verleden met affaires en integriteitskwesties van zich afschudden en heeft de 28-jarige Michael Theuns aangewezen als de nieuwe lijsttrekker van het CDA bij de Provinciale Statenverkeizingen volgend jaar maart. Een nieuw gezicht, bijna letterlijk, want Theuns, zal bij het grote publiek vrij onbekend zijn.

De beste hybride werkgever

Tijdens de coronapandemie werd het even de norm: werken op afstand en dus niet meer naar kantoor. Nu de files op de Nederlandse wegen weer recordlengtes bereiken, lijkt die periode ver weg. Al hebben veel bedrijven het hybride werken ook omarmd. Vandaag werden zelfs landelijke awards uitgereikt voor de beste hybride werkgever. Onder de genomineerden vier Limburgse werkgevers, waaronder opvallend genoeg ook het Maastrichtse poppodium Muziekgieterij.

Komt de Turkse topspits Burak Yilmaz naar Fortuna?

Een opmerkelijk transfergerucht, Fortuna Sittard zou azen op de Turkse topspits Burak Yilmaz. Hij is 36 jaar en speelde in Turkije voor alle topclubs. De laatste jaren kwam hij uit voor het Franse Lille waarmee hij vorig jaar nog kampioen werd. Hij speelde 77 interlands voor Turkije waarin hij 31 keer het net wist te vinden, waaronder dat van Oranje. Vorig jaar nog zorgde hij met een hattrick voor een Turkse overwinning op het Nederlands elftal.

MVV kiest voor Maurice Verberne als hoofdtrainer

Trainer Maurice Verberne begint met MVV aan zijn eerste echte klus als hoofdtrainer. In het verleden was hij als eens interim-trainer bij Roda en MVV. Maar nu als hoofdverantwoordelijke aan het seizoen beginnen, is toch weer iets anders.

Waarschijnlijk warmste Pinkpop ooit komend weekend

Het wordt heet. Het wordt tropisch. Het wordt dik over de dertig graden. Pinkpop 2022, wordt waarschijnlijk de warmste Pinkpop ooit. Acht jaar geleden was het ook bijna zo warm en dus zoeken naar verkoeling.