Emile Weisz uit Margraten krijgt Fiep Westendorpprijs

Werk van Emile Weisz © Fief Nilwik
Emile Weisz (24) uit Margraten krijgt woensdag de Fiep Westendorpprijs uitgereikt. Dit is een stimuleringsprijs voor beginnende illustratoren.
Afgestudeerden van de kunstacademie kunnen hieraan meedoen door hun portfolio op te sturen naar de jury.

Ontwikkelen

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 20.000 euro. "Ik ben erg vereerd dat iemand mij dit heeft gegund. En het geldbedrag komt mooi uit, want ik ben nog zoekende naar hoe ik mij verder wil ontwikkelen en of ik illustrator wil zijn of vrije kunstenaar. Door deze prijs en het geldbedrag heb ik nu de mogelijkheid om dit uit te zoeken."

Publicatie

De Fiep Westendorpprijs wordt in Amsterdam in theater De Krakeling uitgereikt door Hedy d'Ancona. Eerder won Weisz De Beeldmakersprijs waardoor hij ruimte in Het Parool kreeg om zijn werk te publiceren.

Amsterdam

Weisz groeide op in Margraten en ging naar het Sophianum College in Gulpen. Na zijn middelbare schooltijd verhuisde hij naar Amsterdam waar hij naar de Gerrit Rietveld Academie ging. In 2020 studeerde hij af en bleef hij in Amsterdam om van hieruit te werken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!