Zes tips vermoorde Servische zanger Buchten na Opsporing NL

De Servische zanger Enver Miki Kolašinac. © YouTube
De uitzending van Opsporing NL op maandagavond op RTL5 over de doodgeschoten Servische volkszanger Enver Miki Kolašinac heeft zes tips opgeleverd.
Dat meldt de politie.

Onduidelijkheid over inkomsten

Tijdens de uitzending meldde de politie dat Kolašinac, die afgelopen donderdag in Buchten werd doodgeschoten, de laatste tijd in duurdere auto's werd gezien. Hij had sinds begin juni een Mercedes-Benz E-klasse en kocht in december nog een BMW. Over de manier waarop Kolašinac zijn geld verdiende, bestaan tegelijkertijd veel vragen.

Camerabeelden gevraagd

De politie deed tijdens de uitzending nogmaals een oproep aan omwonenden en getuigen om informatie en camerabeelden te delen. Hij zou die donderdag tussen 14:00 en 15:00 uur zijn thuisgekomen. Kolašinac parkeerde zijn Mercedes in de garage. Vervolgens maakte hij een praatje met een buurtbewoner. Daarna ging hij op de fiets naar de bakker, waar hij om 15:53 uur zijn aankoop afrekende. Vlak na thuiskomst, om 16:15 uur, werd hij om het leven gebracht.

Getuige gezocht

Overigens is ook nog steeds niet duidelijk wie de man is die mogelijk een belangrijke getuige in de zaak is. Hij zou donderdag aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catherinahof en is vermoedelijk getuige geweest van het schietincident of wat daaraan vooraf is gegaan. De politie is nog steeds naar hem op zoek.
Kolašinac is een relatief bekende volkszanger uit Servië. Hij vergaarde er bekendheid via de talentenshow 'Zvezde Granda'.