Botsende vrachtwagenchauffeur ladderzat: 5x te veel op

Afbeelding ter illustratie © iStock
De vrachtwagenchauffeur die dinsdagmorgen een verkeersopstopping op de A76 veroorzaakte, had vijf keer zoveel gedronken als toegestaan.
Zelfs de woordvoerder van de politie is verbaasd over het gemeten alcoholpercentage: "Dat zie je niet heel vaak, iemand die vijf keer zoveel op heeft als mag."

Rijbewijs ingenomen

Het rijbewijs van de dertigjarige vrachtwagenbestuurder - die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft - is ingevorderd. Dit gebeurt al bij 2,5 keer zoveel alcohol als toegestaan. De man wordt verhoord als verdachte. Justitie moet nog beslissen wat er met hem gebeurt.

Grote chaos

De dronken vrachtwagenchauffeur zorgde op de A76 richting Aken ter hoogte van knooppunt Ten Esschen voor een flinke chaos. Volgens de politiewoordvoerder botste de man met zijn wagen tegen de vangrail, een verkeersbord en een betonnen wegafzetting. Vervolgens is hij slingerend blijven doorrijden en uiteindelijk tot stilstand gekomen. Een voorbijganger laat aan L1 weten dat verschillende auto's de vrachtwagen zouden hebben klemgereden.
Vanwege de stilstaande vrachtwagen was een rijstrook op de A76 dicht, waardoor er een behoorlijke file ontstond.