Gevonden Oekraïner uit Maastricht weer vermist

Stockfoto. © iStock
Een 82-jarige Oekraïense vluchteling, die uit een Maastrichtse opvang was weggelopen, blijkt in een Amsterdams ziekenhuis te hebben gelegen. Na zijn ontslag daaruit is hij opnieuw vermist.
De ziekenhuisopname vond plaats, omdat de man onwel was geworden. Inmiddels is hij opnieuw met de noorderzon vertrokken. De politie heeft geen idee waar hij is, maar vermoedt dat hij geholpen wordt.

Geen contact met familie

"We proberen alle meldingen uitvoerig te bekijken, hij staat namelijk nog steeds op de lijst van urgente vermissingen", aldus een woordvoerder van de politie. "We zijn zelf ook pro-actief bezig geweest. Zo hebben we geprobeerd om met de familie contact te krijgen, maar zonder succes."

Hulpbehoevend

Hoewel het om een volwassen man gaat en de politie benadrukt dat hij 'mag gaan en staan waar hij wil', is hij wel hulpbehoevend. "Daarom staat hij nog steeds als urgent vermist opgegeven. Maar als hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen, is hij van onze radar af. We kunnen hem niet altijd blijven volgen."

Oekraïne

De politie houdt er rekening mee dat de man is teruggekeerd naar Oekraïne. "We willen graag weten of dat zo is. Nu is het onduidelijk of er nog iets van ons wordt verwacht."
De 82-jarige man, die ook dementie heeft, is vorige week weggelopen uit de opvang in Maastricht. Hij verbleef in de voormalige Overmaze-gevangenis op de Willem Alexanderweg.