Dronken vrachtwagenchauffeur slingert en botst op A76

Stockfoto. © iStock
Een dronken vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagochtend op de A76 richting Aken ter hoogte van knooppunt Ten Esschen voor een flinke verkeersopstopping gezorgd.
Volgens een woordvoerder van de politie botste de chauffeur met zijn wagen tegen de vangrail, een verkeersbord en een betonnen wegafzetting.

Dronken

Vervolgens is hij slingerend blijven doorrijden en uiteindelijk tot stilstand gekomen. Een voorbijganger laat aan L1 weten dat verschillende auto's de vrachtwagen zouden hebben klemgereden. "De eerste indicatie van agenten ter plaatse is dat de chauffeur dronken is", aldus de politie. De bestuurder is niet gewond geraakt en wordt meegenomen naar het bureau. Daar zal een test moeten uitwijzen hoeveel de chauffeur precies gedronken heeft.
Door de botsing was een rijstrook op de A76 dicht, waardoor er een behoorlijke file was ontstaan.

Druk

Ook op andere snelwegen in de provincie was het dinsdagochtend erg druk. Zo stond het verkeer stil in beide richtingen op de A2 tussen Born en Roosteren. Op de A67 richting Eindhoven stond er een defect voertuig ter hoogte van Maasbree. Bekijk de actuele verkeerssituatie op de Limburgse wegen.