'We moeten niet meer willen leven in grote lockdowns'

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geussens
Men denkt er liever nog niet aan, maar het zou zomaar kunnen dat corona weer een opleving krijgt in het najaar. Het kabinet doet er dan ook veel aan om niet weer in een grote lockdown terecht te komen.
Zo maakte minister Kuipers maandag bekend dat verschillende sectoren al zelf een plan met mogelijke maatregelen hebben ingediend. Deze plannen moeten de basis gaan vormen voor coronamaatregelen.

Bedrijfsleven

Huub Narinx, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), begrijpt dat idee wel, zo vertelt hij in de L1 Nieuwsshow. "Ik ben het ermee eens dat we niet weer een lockdown moeten willen. Laat daarom het bedrijfsleven het oplossen." Narinx vindt persoonlijk dat onder andere restaurants hebben laten zien dat ze gewoon open kunnen tijdens een corona-opleving.

Duidelijke communicatie

Dat het bedrijfsleven nu zelf met oplossingen moet komen, vindt de LWV-directeur meer dan prima. "Zorg er dan wel voor, beste regering, dat we niet weer de laatste in Europa zijn waar besloten wordt of er mondkapjes gedragen moeten worden of niet. Mijn oproep aan de minister is om meteen goede, duidelijke besluiten te vormen. Geef het bedrijfsleven dan vervolgens de ruimte om het binnen de kaders goed in te richten."