Kwik gaat flink stijgen: tropische temperaturen in Limburg

Stockfoto. © iStock
Het kwik gaat de komende dagen flink stijgen. In het weekend worden zelfs tropische temperaturen van tussen de 30 en 33 graden verwacht.
Dat schrijft Meteo Limburg op haar site.
Hoewel het dinsdag nog 'maar' 23 tot 24 graden wordt, stijgt de temperatuur woensdag en donderdag al naar ongeveer 26 tot 28 graden.

Weekend

Vrijdag en zaterdag worden vervolgens tropische temperaturen verwacht. Dan stijgt het kwik tot 30 en 33 graden. "Het wordt dan enigszins drukkend warm en zaterdagavond en in de daarop volgende nacht is er kans op enkele onweersbuien", schrijft Meteo Limburg. Zondag koelt het weer flink af.

Pinkpop

Met de verwachte weersvoorspelling wordt het mogelijk de warmste Pinkpop-editie ooit. Bezoekers van het festival in Landgraaf wordt dan ook aangeraden om genoeg zonnebrandcrème mee te nemen. Met een sterke zonkracht 8 kan een niet ingesmeerde huid al na 10 minuten verbanden. "Neem een hoedje of petje mee. Smeer je goed in, maar drink ook voldoende water of fris tussendoor. Dus niet alleen alcohol. We hebben genoeg drinkpunten", aldus Pinkpopmanager Niek Murray.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!