Doodgeschoten man vaker gezien in duurdere auto's

De politie onderzoekt een schietincident in Buchten © Track '88
Enver Miki Kolašinac, de man die afgelopen donderdag in Buchten werd doodgeschoten, werd volgens de politie vaker gezien in duurdere auto's. Hij had sinds begin juni een Mercedes-Benz E-klasse.
Dat blijkt uit nieuwe informatie die in het tv-programma Opsporing NL maandagavond werd gedeeld.

Bekende volkszanger

De politie tast nog in het duister over waarom en door wie de 43-jarige Enver om het leven is gebracht. Hij is afkomstig uit Servië. Eerder werd al bekend dat hij in zijn geboorteland een bekende volkszanger was. De man woonde sinds drie jaar in een appartementencomplex aan het Sint Catherinahof, daar waar hij bij een garage werd doodgeschoten. Eerder heeft hij in Oostenrijk en Duitsland gewoond. Enver heeft vier kinderen in Nederland. Zijn vijfde kind is op komst.

Duurdere voertuigen

De Serviër werd vaker gezien in duurdere voertuigen, zoals de Mercedes E-klasse uit 2002 die hij net geen week had toen hij werd doodgeschoten. Daarvoor had Enver een witte BMW 520 die hij overigens een half jaar heeft gehad. De politie wil een beeld krijgen met wie hij omging en hoe hij zijn geld verdiende.

Bakker geweest

Daarom doet de politie nogmaals een oproep aan omwonenden en getuigen om informatie en camerabeelden van de laatste route die de man heeft afgelegd te delen. Hij zou die donderdag tussen 14:00 en 15:00 uur zijn thuisgekomen met zijn Mercedes. Die parkeerde hij in de garage. Vervolgens maakte Enver een praatje met een buurtbewoner. Daarna ging hij op de fiets naar de bakker waar hij om 15:53 uur zijn aankoop afrekende. Vlak na thuiskomst, om 16:15 uur, werd hij om het leven gebracht.
Overigens is ook nog steeds niet duidelijk wie de man is die mogelijk een belangrijke getuige in de zaak is. Hij zou donderdag aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catherinahof en is vermoedelijk getuige geweest van het schietincident of wat daaraan vooraf is gegaan.