L1mburg Centraal: OLS Meijel komt handen tekort

OLS schieten (stockfoto) © L1
OLS Meijel, Maastrichts Mooiste en meer Limburgs nieuws.
Bekijk hier de volledige uitzending

OLS Meijel komt vrijwilligers te kort

Niet alleen bedrijven, ook evenementen komen handen te kort. Zoals het OLS in Meijel. Het Oud Limburgs Schuttersfeest vindt plaats over drie weken en komt nog minstens 100 vrijwilligers te kort.
Bekijk hier de hele reportage

Oekraïners aan de slag

Bedrijven komen mensen te kort en moeten creatief zijn om personeel te vinden. Bijvoorbeeld: Oekraïnse vluchtelingen inzetten. Dat doen ze bij Tuincentrum Leurs in Venlo. De taal, dat is natuurlijk een probleem.
Bekijk hier de hele reportage

Ongeregeldheden Venlose scholen

Het Valuascollege in Venlo heeft maatregelen genomen tegen leerlingen die de laatste weken gevechten hebben georganiseerd bij de school. Volgens de middelbare school gaat het om gevechten die van tevoren gepland waren en waar ook jongeren buiten de school bij betrokken werden. Zij werden via social media opgeroepen om deel te nemen aan het geweld. Waarom de scholieren dit deden, is niet bekend.
Bekijk hier de hele reportage

Fiedel van der Hijden stopt

Hij stond begin jaren '90 aan de wieg van Cultura Nova. Het 10-daagse theaterfestival in Heerlen dat jaarlijks 70-duizend bezoekers trekt. Na 32 jaar is het welletjes geweest voor de grondlegger en initiatiefnemer van het festival. Dit jaar wordt de laatste editie voor Fiedel van der Hijden.
Bekijk hier de hele reportage

Vegan kookboek

Het is niet het eerste vegetarische kookboek. En het zal zeker niet het laatste zijn. Toch denkt Jaqueline Grubben uit Hout-Blerick dat haar gebundelde vegetarische en veganistische gerechten iets toevoegen aan alles wat er al geschreven is. Bovendien is haar kookboek zonder vis -en vleesgerechten uit nood geboren.
Bekijk hier de hele reportage

Maastrichts Mooiste

Rennen en hardlopen, ieder op z'n eigen niveau. Het kon allemaal weer gisteren in het centrum van Maastricht tijdens Maastrichts Mooiste. Net als zaterdag bij de wielertocht Limburgs Mooiste, was er ook voor het hardloopevenement van Maastricht genoeg belangstelling. Sport verbroedert.. en dat hadden de deelnemers en toeschouwers twee jaar moeten missen.
Bekijk hier de hele reportage