Mogelijk tropisch warm tijdens Pinkpop

Pinkpop-bezoekers zonnen op het festival in 2018 © Wesley van Bree
Het zou zomaar kunnen dat komend weekend de warmste Pinkpop-editie ooit wordt. Er zijn tropische temperaturen van meer dan 30 graden te verwachten vanaf vrijdag.
Dat voorspelt Meteo Limburg. Het zal vooral zaterdag in de namiddag en in het begin van de avond flink zweten worden met ongeveer 33 graden.

Nog nooit zo warm

Als de voorspelling uitkomt, dan wordt het volgens weerman Thijs Zeelen de warmste Pinkpopdag ooit. "In 50 jaar van 1970 tot en met 2019 was het tijdens Pinkpop nog nooit zo warm. Op de zondag van Pinkpop 1985 en 2003 was het (bijna) 30 graden. Voor het laatst was het acht jaar geleden tijdens Pinkpop op zaterdag 7 juni 2014 tropisch warm met 30 graden, waarna op de maandag met 29 graden het beruchte noodweer uitbrak."
Eerder maakte het festival al bekend dat er dit jaar meer zit- en schaduwplekken te vinden zijn op het terrein. Of de schaduwplekken verder worden uitgebreid, wordt volgens Murray nog bekeken.

Regenjas ook nodig

Zondag lijkt de ergste hitte voorbij te zijn. Dan koelt het naar verwachting flink af. Behalve zonnebrandcrème is het ook aan te raden voor het Pinkpop-publiek om een regenjas mee te nemen voor enkele regen- en onweersbuien. Zware onweersbuien zijn volgens Meteo Limburg niet waarschijnlijk, omdat de lucht beduidend minder warm en droger is dan zaterdag.
Lees hier de uitgebreide weersverwachting.