Leerlingen planden vechtpartijen op middelbare school

Het Valuascollege in Venlo © L1 (Guus Benders)
Het Valuascollege in Venlo heeft maatregelen genomen tegen leerlingen die de laatste weken gevechten hebben georganiseerd bij de school.
Volgens de school gaat het om gevechten die van tevoren gepland waren en waar ook jongeren buiten de school bij betrokken werden. Zij werden via social media opgeroepen om deel te nemen aan het geweld. Waarom de scholieren dit deden, is vooralsnog niet bekend.

Buiten poort

Een woordvoerder van de school stelt dat er één keer daadwerkelijk gevochten is buiten de poort. Het zou een uit de hand gelopen situatie betreffen tussen twee leerlingen. De situatie is volgens de school ook overgedragen aan de politie, die onderzoekt of er sprake is van openlijke geweldpleging.

Niet welkom

Het Valuascollege meldt passende maatregelen te hebben genomen tegen de betrokkenen. Dit om duidelijk te maken dat geweld niet wordt getolereerd. Kinderen die geweld organiseren zijn niet welkom op school, zo wordt gesteld. De middelbare school wil niet verder ingaan op de genomen maatregelen.
Ouders is gevraagd om met hun kinderen het gesprek aan te gaan over geweld en de rol van sociale media daarin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!