Vermoorde man Buchten is Servische volkszanger

De Servische zanger Enver Miki Kolašinac. © YouTube
De donderdag in Buchten doodgeschoten man is een relatief bekende volkszanger uit Servië. Hij vergaarde er bekendheid via de talentenshow 'Zvezde Granda'.
De politie bevestigt dat het om Enver Miki Kolašinac gaat.

'Echtgenote hekelt politie'

De man stond ingeschreven op een adres in Buchten, vlakbij de plek waar hij is neergeschoten. De journaliste Jelena Ivic van de Servische krant Kurir laat weten dat Kolašinac geregeld in Novi Pazar was, een stad in het zuidwesten van Servië. Daar woonde zijn vrouw, die als leraar op een kleuterschool werkt. Op vragen van de journaliste gaf ze aan weinig informatie van de (Nederlandse) autoriteiten te krijgen over de dood van haar geliefde.

Op jonge leeftijd naar Nederland

Kolašinac kwam op vijftienjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Hij was eerder getrouwd en had uit dat huwelijk vier kinderen. Met zijn tweede vrouw zou hij binnenkort voor de vijfde keer vader worden. Volgens zijn buren in Novi Pazar was Kolašinac een vredelievend man, die altijd goed voor hen was, zo meldt Kurir. De Nederlandse politie kan niet bevestigen of de man ook ingeschreven stond in de Servische stad.
Kolašinac was een groot muziekliefhebber. Hij jaagde zijn droom na om zanger te worden en deed in 2019 mee aan Zvevde Granda. Dankzij deze Servische talentenjacht had Kolašinac een bescheiden hit met het nummer Dugo, dugo smo se trazili.
Kolašinac is overigens niet de eerste deelnemer aan Zvevde Granda die op tragische wijze om het leven komt. In 2016 werd al eens een deelneemster aan de show vermoord. Afgelopen december werd een andere deelnemer bij een vechtpartij in het hart gestoken, maar hij overleefde de aanslag op wonderbaarlijke wijze.

Aandacht in Opsporing NL

Bij de politie leven er nog veel vragen over wat zich op donderdagmiddag exact heeft afgespeeld. In de uitzending van Opsporing NL komt de zaak maandagavond om 20:30 uur op RTL5 aan bod. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er in het programma nieuwe feiten bekend worden gemaakt. Ook zal de politie enkele vragen aan het publiek stellen.

Getuige gezocht

Zo is de politie nog steeds op zoek naar een 'mogelijk belangrijke' getuige in de zaak. De politie heeft een compositietekening van hem vrijgegeven. Hij zou donderdag aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catharinahof.
De man is vermoedelijk tussen de 50 en 60 jaar oud, ongeveer 1.80 meter groot en met 'robuust postuur'. Hij heeft bruine ogen, opvallende wenkbrauwen, zwart haar, een brede neus en rimpels. Volgens de politie droeg hij een donkere pet en blauwe jeans met zwarte strepen aan de voorkant. Daarbij droeg hij een brede zwarte riem en een donker zomerjasje met een opvallende kraag en zwarte schoenen.