Personeelstekort: Oekraïners bieden uitkomst

Afbeelding ter illustratie
De komst van Oekraïners biedt bij steeds meer bedrijven uitkomst bij het oplossen van het personeelstekort.

Ook in Venlo zijn bedrijven blij met de komst van de Oekraïners. Tuincentrum Leurs heeft bijvoorbeeld 28 openstaande vacatures. Dat waren er meer geweest, als de Oekraïners er niet waren geweest. Deze vluchtelingen kwamen bij het bedrijf terecht via bemiddeling van een selectiebureau dat is aangesloten bij Stichting Venlo steunt Oekraïne.

Nieuwe aanvragen

Deze stichting richtte eerder al een kledingbank op en regelt onderdak en medische hulp aan vluchtelingen uit de Oekraïne. "Het geld dat verdiend wordt met het uitzenden van Oekraïners wordt gedoneerd aan de stichting," zegt Wouter Knippenbergh. Hij is mede-eigenaar van het selectiebureau. Dit heeft inmiddels vijftig Oekraïners aan werk geholpen. Bij Leurs werken er dertien van hen op verschillende afdelingen, zoals in de horeca en bij de snijbloemen. Het communiceren is wel een klein probleem, al biedt Google Translate deels uitkomst. Door het dragen van badge wordt voor de klanten duidelijk gemaakt ze de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Gewild bij werkgevers

Oekraïners worden door Limburgse werkgevers dus met open armen ontvangen, want het is al een tijdje lastig om openstaande vacatures op te vullen. Veel sectoren kampen met personeelstekorten door het sterke herstel uit de coronacrisis. Vooral de bedrijven die tijdens de coronapandemie medewerkers moesten ontslaan, zoals de horeca en retailbranche, hebben moeite om personeel te vinden.
Het CBS bevestigde dit maandagmiddag. In een rapport liet het CBS weten dat het onbenutte arbeidspotentieel in Limburg relatief laag is. Alleen in de twee andere zuidelijke provincies, Noord-Brabant en Zeeland, ligt het onbenut arbeidspotentieel met 8,5 procent nog net iets lager dan in Limburg. Met andere woorden: er zijn niet veel Limburgers over die kunnen werken, want de overgrote meerderheid van hen is al maximaal aan de slag.

Deel wil meer werken

Van alle Limburgers van 15 tot 75 jaar wilde in totaal 9,2 procent graag (meer) werken dan ze op dat moment deden. De meesten zijn onderbenutte deeltijdwerkers (totaal 3,8 procent). Dat zijn mensen die deeltijd werken, maar graag meer uren willen werken en daarvoor ook beschikbaar zijn. Daarnaast gaat het om 2,7 procent werklozen en 2,7 procent semi-werklozen die graag weer aan de slag willen.