L1mburg Centraal: Verzet tegen aanpak stikstofcrisis groeit

Stockfoto. © iStock
Slachtoffer overstromingen gaat de politiek in, Donny M. is niet alleen dader maar ook slachtoffer en meer Limburgs nieuws.

Verzet tegen aanpak stikstofcrisis neemt toe

De kabinetsplannen om de stikstof aan te pakken is in Limburgse gemeenten ingeslagen als een bom. Tien lokale partijen uit Limburg en Brabant hebben een brandbrief aan het kabinet gestuurd om de plannen van tafel te hebben, de lokale CDA partij uit Horst aan de Maas roept zelfs op om een speciaal congres te organiseren omdat de aangekondigde maatregelen funest voor de lokale boeren.

Slachtoffer overstromingen gaat de politiek in

Een jaar nadat haar hele huis overstroomde, wordt Inge Smeets deze maand geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Meerssen. Juist die wateroverlast leerde Smeets hoe belangrijk het lokaal bestuur is. Daarom maakt ze een carrièreswitch met een nieuwe start in het Meerssense college.

Donny M is niet alleen dader maar ook slachtoffer

De verdachte in de zaak is Donny M, 22 jaar uit Geleen. Hij wordt verdacht van ontvoering en moord. Deze week kwam informatie over zijn dramatische jeugd naar buiten. Afgelopen week stonden we uitgebreid stil bij de dood van Gino. Anderhalve week geleden verdween hij toen hij 's avonds nog even aan het voetballen was op een trapveldje in Kerkrade. Zijn lichaam werd gevonden in Geleen.

Taalles voor Oekraïeners in Grashoek

In Grashoek wordt volop taalles gegeven aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Slotetappe ZLM Tour

Vandaag stond de slotrit op het programma van de ZLM Tour. De renners kregen opnieuw een vlak parcours voor de wielen in Brabant tussen Made en Rijsbergen.