Politie zoekt getuige in zaak doodgeschoten man Buchten

De compositietekening van de getuige. © Politie Limburg
De politie is op zoek naar een 'mogelijk belangrijke' getuige in het onderzoek naar de 43-jarige overleden man die donderdag bij een garage in Buchten werd gevonden. De man is door een schietpartij om het leven gekomen.
Vrijdag kon de politie nog niet aangeven of de man bij het Sint Catharinahof daadwerkelijk door een misdrijf om het leven was gekomen. Op basis van een sectie heeft de politie inmiddels definitief vastgesteld dat dat het geval is.

Compositietekening

De politie heeft een compositietekening van de mogelijke getuige vrijgegeven. "De politie wil dringend met hem in contact komen."
De man zou donderdag aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catharinahof. Volgens de politie zou hij daardoor, mogelijk onbewust, een belangrijke getuige kunnen zijn.

Signalement

De man is vermoedelijk tussen de 50 en 60 jaar oud, ongeveer 1.80 meter groot en met 'robuust postuur'. Hij heeft bruine ogen, opvallende wenkbrauwen, zwart haar, een brede neus en rimpels. Volgens de politie droeg hij een donkere pet en blauwe jeans met zwarte strepen aan de voorkant. "Daarbij droeg hij een brede zwarte riem en een donker zomerjasje met een opvallende kraag en zwarte schoenen."

Buurtonderzoek

De politie is zaterdag verder gegaan met het buurtonderzoek en wil camerabeelden van de omgeving veiligstellen. "Daarmee wordt geprobeerd een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de laatste bewegingen van het slachtoffer." Ook mensen met mogelijke informatie over de zaak worden gevraagd zich bij de politie te melden.