L1mburg Centraal: Stikstofbeleid is het zwaarst in Limburg

Stockfoto. © iStock
Ooievaars ringen in Maria Hoop, film over klimaatverandering toont dramatische gevolgen van luchtvervuiling en meer Limburgs nieuws.

Limburg zwaarst getroffen door het stikstofbeleid

Geen enkele provincie in Nederland wordt door het stikstofbeleid zwaarder getroffen dan Limburg. Veel boeren in de buurt van kwetsbare natuurgebieden vrezen voor hun voortbestaan nu het kabinet vrijdag drastische maatregelen heeft aangekondigd.

Ooievaars ringen in Maria Hoop

In Maria Hoop zijn zaterdag twee baby ooievaars geringd. Daardoor kunnen ze het dier monitoren en kijken of het wel goed gaat met het dier in Limburg. En het werkt, want inmiddels zijn er al vijf bezette nesten waar er 20 jaar geleden nog geen enkele was.

Invisible Demons portreteert klimaatcrisis

De makers van de impactvolle documentaire An Inconvenient Truth komen met een nieuwe film: Invisible Demons, waarin de huidige klimaatcrisis pijnlijk duidelijk wordt gemaakt door het dagelijks leven in New Delhi te portretteren, waar normaal leven door milieuvervuiling eigenlijk niet meer mogelijk is.
Het is een akelig doorkijkje naar een toekomst die ook werkelijkheid in Nederland zou kunnen worden, als er geen actie ondernomen wordt om de klimaatverandering te stoppen.

Limburgs Mooiste weer in trek

De belangstelling voor het fietsevenement 'Limburgs Mooiste' was vandaag als vanouds. Na drie jaar waarin racefietsen en mountainbikes voor deze prestatieve toertocht niet uit het vet gehaald konden worden. De deelnemers kwamen van heinde en verre naar Heerlen om een tocht variërend van 40 tot 180 kilometer te maken.

ZLM Tour etappe 4

Na de rit in de Limburgse heuvels van vrijdag, stond er zaterdag weer een vlakke rit op het programma in Noord-Brabant.

De Strijd om de Kathedraal

Een grootse theaterproductie in de open lucht: De Strijd om de Kathedraal. De Limburgs-Brabantse productie naar een boek van Jacques Vriens is binnenkort te zien op het voormalige Floriade-terrein.