Juwelenrovers laten ravage achter: 'Waren goed voorbereid'

De inbrekers hebben een ravage achtergelaten © Facebook Heunen Juweliers en Opticiens
Bij juwelier Heunen in Beek zijn in de nacht van donderdag op vrijdag sieraden meegenomen na een inbraak.
Inbrekers hebben het rolluik en de voordeur geforceerd en uit verschillende vitrines sieraden meegenomen.
Volgens directeur Ralf Boesten lijkt het erop dat er in totaal vier inbrekers waren. "Via de camerabeelden leek het erop dat er binnen twee personen waren. Eentje hield buiten de wacht en een ander zat in de auto." De groep heeft het rolluik via een pompkrik - normaal gebruikt om auto's mee op te tillen - opengemaakt. "Ze hebben het glas van de voordeur met een grote steen gebroken."

Waarde

Binnen de in de winkel hebben de inbrekers een ravage achter gelaten. Vrijwel alle vitrines zijn opengemaakt. Wat de personen precies mee hebben genomen is nog onduidelijk. "We zijn nog steeds de balans aan het opmaken, we kijken wat we missen. Dus over de waarde kunnen we nog niks zeggen", vertelt Boesten. "De schrik zit er in ieder geval goed in."

Ramkraak

De winkel was goed beveiligd. De juwelier heeft ook in andere Limburgse plaatsen vestigingen. "Daar hebben we twee keer eerder een ramkraak gehad. Sindsdien is de beveiliging opgeschroefd. Maar niet goed genoeg", aldus Boesten. "Ze waren goed voorbereid." De politie doet nog onderzoek naar de kraak. "Op de camerabeelden is niemand herkenbaar. Ze droegen allemaal zwarte kleding."
Vanwege de kraak is de winkel gesloten. Boesten denkt dat dat nog een aantal dagen zo blijft. "Binnen is er nog veel schade. Ik verwacht dat we nog een week dicht zijn. Tot die tijd kunnen klanten naar een andere vestiging komen."