Zaterdag minder treinen door personeelstekort

Foto ter illustratie © iStock
Op het traject tussen Maastricht en Alkmaar, waarbij de intercity onder andere stopt in Sittard, Roermond en Weert, rijden zaterdag minder treinen.
Dat heeft de NS vrijdagavond bekendgemaakt. Ook tussen Rotterdam - Utrecht, Schiphol - Nijmegen, Driebergen - Zeist en Utrecht - Almere rijden er minder treinen. De maatregelen zijn volgens de dienstverlener nodig door een personeelstekort.

1000+ vacatures

De spoorwegen kampen met ongeveer 1100 openstaande vacatures. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte eerder duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.

Reisplanner

Vanaf maandag zijn er volgens de NS door de personeelstekorten ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. De extra reistijd kan volgens het spoorbedrijf 15 minuten bedragen. De NS roept reizigers op hun treinreis van tevoren te plannen om vertraging te voorkomen.