Zes aanhoudingen bij grote politiecontrole in Venlo

Bij de politieactie in Venlo werden ruim 100 auto's gecontroleerd. © Politie Eenheid Limburg
Bij een grote politiecontrole op verschillende locaties in Venlo zijn zes personen aangehouden. Er werden ruim 100 auto’s gecontroleerd.
De controle vond donderdagmiddag- en avond al plaats aan de Nijmeegseweg en de Kaldenkerkerweg, maar de politie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt. Ook de douane, Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie waren bij de actie betrokken.

17.000 euro contant geld

Drie personen werden aangehouden, omdat zij wapens of munitie bij zich hadden. Het gaat onder meer om pepperspray, een stiletto en een alarmpistool. Ook had één persoon 17.000 euro aan contant geld in zijn auto liggen. Hij kon niet verklaren hoe hij aan dit geldbedrag is gekomen en is daarom aangehouden op verdenking van witwassen.

Uitleveringsverzoek

Ook is een man aangehouden, omdat hij in Polen gesignaleerd stond en er voor hem een uitleveringsverzoek gold. Een zesde persoon werd aangehouden omdat hij een vals rijbewijs toonde.
Verder werden meerdere automobilisten op de bon geslingerd vanwege drugsbezit, bellen achter het stuur, het passeren van een dubbele doorgetrokken streep en het rijden zonder rijbewijs.