L1mburg Centraal: Keiharde stikstofmaatregelen in Limburg

Stockfoto. © iStock
Stikstofproblematiek, Donny M., ZLM Tour en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 10 juni.

Keiharde stikstofmaatregelen

Veel Limburgse boeren vrezen voor hun bestaan door de nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Zo moet in Limburg de stikstof meer dan gehalveerd worden. In beschermde natuurgebieden moet de uitstoot zelfs met minstens 95 procent omlaag, en in de ring rondom deze gebieden met 70 procent. Het Rijk wil met de harde maatregelen de natuur in het hele land beschermen en herstellen. Die heeft onder meer door de intensieve veehouderij veel te lijden gehad in de voorbije jaren. In de plannen worden boerderijen vlakbij natuurgebieden het zwaarst aangepakt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Man in Buchten omgekomen door misdrijf

De man die gistermiddag dood werd gevonden in Buchten is omgekomen door een misdrijf. De politie gaat er na het eerste onderzoek vanuit dat hij is neergeschoten met een vuurwapen. De 43-jarige man werd vlakbij het appartement waar hij woonde gevonden. Hij woonde op de derde verdieping van een flat aan de Sint Catharinahof. De politie deed vandaag nog onderzoek in de woning en in de buurt.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Dossiers Donny M. geven beeld van zijn leven

Dossiers over het verleden van Donny M., verdacht van het ontvoeren en vermoorden van de negenjarige Gino, schetsen een leven vol ellende.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoge opkomst en veel emotie bij stille tocht Gino in Maastricht

Opnieuw een hoge opkomst voor alweer een stille tocht voor de overleden Gino van der Straeten. Dit keer in Maastricht, de stad waar het 9-jarige jongetje vandaan komt. Een emotioneel samenzijn, met voorop in de tocht de zus én de moeder van Gino.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Mareczko wint Limburgse etappe in ZLM Tour

Jakub Mareczko van heeft de derde etappe in de ZLM Tour met aankomst in Buchten gewonnen. Olav Kooij behoudt de leiderstrui. De Italiaan van Alpecin-Fenix was na 192,5 kilometer de snelste in de sprint in Buchten voor klassementsleider Olav Kooij en de Deen Alexander Salby.
Bekijk hier de hele reportage terug.