Tien jongeren krijgen gebiedsverbod in Heerlen

10 jongeren hebben een gebiedsverbod in Heerlen © iStock
De gemeente Heerlen heeft tien jongeren een gebiedsverbod opgelegd. Een maand lang mogen ze in de wijk Vrieheide niet in de Anjelierstraat en omliggende straten komen.
Het verbod is ingegaan op 3 juni, laat de gemeente vrijdag weten.
Als de jongeren toch naar het gebied komen, krijgen ze een boete van 350 euro. Een van hen heeft het verbod al overtreden.

Regelmatig overlast

De tien jongeren behoren tot de harde kern van een groep die regelmatig overlast veroorzaakt. Met andere leden van de groep heeft de politie 'stop-gesprekken' gevoerd. Tijdens die gesprekken zijn de jongeren gewaarschuwd dat hun gedrag consequenties zal hebben als ze niet stoppen.

Lik-op-stuk

De aanpak hoort bij een lik-op-stuk beleid van de gemeente en is gericht om overlast te voorkomen. Vorig jaar was het onrustig in de wijk. Daarbij was de nodige inzet van politie en gemeente nodig.

Preventieve maatregelen

Om ervoor te zorgen dat dit jaar geen herhaling wordt heeft de gemeente 'preventieve maatregelen' genomen, zo is te lezen. Er zijn onder andere twee bewakingscamera’s in de anjelierstraat geplaatst en er zijn gesprekken geweest met de gemeente Brunssum om de jeugdoverlast tussen beide gemeenten te bespreken.