Anya Niewierra wint Hebban thrillerprijs 2022

Anya Niewierra wint Hebban Thrillerprijs 2022 © Hebban Thrillerprijs 2022
Anya Niewierra viel met haar boek 'De Camino' tijdens de Avond van het Spannende Boek in de prijzen.
Niewierra won het van haar concullega's Bas Haan, Dominique Biebau, Marion de Pauw en Eva Nagelkerke.

Chocolatier

De Camino is de vierde thriller van Niewierra en vertelt het verhaal van een chocolatier uit Zuid-Limburg. Haar schrijfstijl richt zich met name op het literaire aspect. De roman geeft een inkijk in zowel de Camino (een bekende pelgrimstocht) als de oorlog in Bosnië, met daarin de vraag of misdadigers als misdadiger worden geboren of door omstandigheden zo worden gemaakt.

Jury

De Hebban Thrillerprijs is een lezersjuryprijs. Zo'n honderd ervaren thrillerlezers lezen de boeken die op de longlist staan. Zij bepalen de shortlist die wordt gelezen door een professionele jury, bestaande uit verschillende boekenhandelaren en bibiothecarissen. De prijsuitreiking is tevens de aftrap van de Nederlandse Thriller Tiendaagse die van 10 tot en met 19 juni op Hebban, een online lezerscommunity, te vinden is.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat de schrijfster uit Kerkrade de prijs wint; in 2020 won haar boek 'Het Bloemenmeisje' ook al de thrillerprijs. Niewierra is tevens werkzaam als algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg.