Ongeluk A2: Een rijstrook richting Eindhoven weer open

Afbeelding ter illustratie © Fer Traugott
Een vrachtwagen geladen met stieren is vrijdagochtend gekanteld op de A2 ter hoogte van Heel. Daardoor was de snelweg in beide richtingen dicht. Inmiddels is een rijstrook richting Eindhoven weer open.
Het ongeluk gebeurde rond 02:45 uur in noordelijke richting.
Reizigers richting Maastricht moeten nog altijd omrijden en rekening houden met een extra reistijd van 45 minuten. Aan die kant moet de vangrail nog worden gerepareerd en een vrachtwagen worden geborgen.

Vrachtwagen gekanteld

Doordat de vrachtwagen vannacht de vangrail in de middenberm heeft geraakt is deze beschadigd en ligt het voertuig breed over de weg. De dieren zijn inmiddels van de weg. Rond 11:00 uur hopen ze de weg vrij te kunnen geven.

Omleiding

Rijkswaterstaat heeft voor de ochtendspits een omleiding ingesteld, maar geeft aan dat het waarschijnlijk druk zal worden op de wegen rond de A2 ter hoogte van Heel. Het verkeer wordt vanaf knooppunt Het Vonderen omgeleid via de A73 en A67. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers indien mogelijk hun reis uit te stellen.

Stieren over A2

Er was een dierenarts aanwezig om de stieren te controleren. De eigenaar van de beesten heeft speciale wagens gestuurd om ze op te halen. Enkele stieren hebben het ongeluk niet overleefd.
Van de dubbeldeks vrachtwagen was de helft van de dieren losgebroken en liep over de A2. Om de dieren te redden was de vangrail tussen de beide weghelften platgewalst.

Werkzaamheden

De werkzaamheden gaan volgens Rijkswaterstaat nog uren duren.