L1mburg Centraal: Stille tocht voor Gino in Maastricht

Bloemen en knuffels voor het huis van Gino in Maastricht © Jean-Pierre Geusens
Opnieuw herdenkingstocht voor Gino, 27-jarige wethouder in Heerlen, de tweede dag van de ZLM Tour en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 9 juni.

Opnieuw een herdenkingstocht voor Gino van der Straeten

In Maastricht is vanavond een stille tocht voor Gino van der Straeten. De tocht is georganiseerd door welzijnsorganisatie Trajekt, en loopt langs het huis waar Gino samen met zijn moeder woonde. Net als in Kerkrade gisteravond wordt ook in Maastricht een grote opkomst verwacht.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoogspanningsnet vol voor bedrijven

Woede en onbegrip na het besluit van netbeheerder Tennet. Het elektriciteitsnetwerk zit dermate vol dat er per direct geen nieuwe bedrijven meer kunnen worden aangesloten op het net. Bestaande bedrijven kunnen niet uitbreiden. Volgens ondernemersorganisaties en de provincie heeft dat besluit desastreuze en onacceptabele gevolgen. Volgens Tennet zijn er geen andere mogelijkheden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Middelbare scholieren horen of de vlag uit mag

Duizenden middelbare scholieren krijgen donderdag te horen of ze geslaagd zijn voor het eindexamen. In totaal deden er dit jaar ruim 10.000 Limburgse leerlingen mee. Op het vmbo waren dat er ruim 5.100, op de havo bijna 2.900 en op het vwo ruim 2.100.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Casper Gelderblom als 27-jarige geïnstalleerd als wethouder

Hij is pas 27 jaar en wordt nu al wethouder. Casper Gelderblom is gisteravond samen met de andere wethouders van het nieuwe college in Heerlen geïnstalleerd. Voor de jonge wethouder, die tot voor kort nog in Italië woonde, is een rol als politiek bestuurder compleet nieuw.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Brouwketels en biertanks vanuit China eindelijk in Venlo

Na tientallen jaren van afwezigheid krijgt Venlo weer een eigen bierbrouwerij. Vandaag kwamen de ketels na een lange tocht vanuit China aan in de stad. Voor de oorlog telde Venlo er tientallen, maar die zijn in de loop der jaren allemaal verdwenen. De hoogste tijd dus dat er weer een komt, tenminste dat vond een aantal horecaondernemers. Ze pakten de handschoen op en na behoorlijk wat vertraging zijn de ketels er en kan binnenkort eindelijk weer bier worden gebrouwd.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Tweede etappe ZLM Tour

Na drie jaar afwezigheid vanwege corona wordt de ZLM Tour weer gereden, de meerdaagse wielrenwedstrijd door Zeeland, Brabant en Limburg. Vandaag de tweede etappe: Veere - Goes.
Bekijk hier de hele reportage terug.