Tienduizend mensen bij herdenkingstocht Gino in Kerkrade

Duizenden mensen luisterden na de herdenkingstocht naar toespraken en muziek © L1 (Wouter Nelissen)
Ongeveer tienduizend mensen hebben woensdagavond meegelopen tijdens de herdenkingstocht voor Gino van der Straeten in Kerkrade.
Dat laat de gemeente donderdagmiddag weten. In een eerdere schatting werd nog gerekend op zo'n vijfduizend deelnemers. Uiteindelijk gaat het dus om een verdubbeling.

Speelplek

De tocht verliep rustig en gemoedelijk. De route begon bij het Eurode Business Center en ging via de Roderlandbaan en Ailbertuslaan naar de speelplek aan de Hertogenlaan. Daar werd Gino vorige week woensdag rond 19:30 uur voor het laatst gezien. "We hebben voor deze plek gekozen, omdat Gino daar voor het laatst een gelukkig kind was, aan het voetballen met andere vriendjes", vertelde Gwenda Lankreijer, organisator van de herdenkingstocht, eerder al aan L1.

Erehaag

Onderweg vormden 200 'stoere en mooie' auto’s en motoren een erehaag. Gino was volgens familieleden gek op dit soort voertuigen. "De combinatie van de erehaag met mooie auto’s en motoren, de tocht door de wijk Rolduckerveld en de gekozen eindplek zorgt voor een respectvol en waardig eerbetoon voor Gino, zijn familie en vrienden", aldus de gemeente Kerkrade.
Hieronder is de hele herdenkinsgtocht nog eens terug te zien.

Maastricht

Donderdagavond vindt er in Maastricht, waar Gino woonde bij zijn moeder, een stille tocht plaats. De start is om 18:30 uur bij Buurtcentrum Mariaberg. De organisatie roept iedereen op om een lampje of lampion mee te nemen, omdat ze Gino in het licht wil zetten. De organisatie wil daarmee belichten dat Gino bang in het donker was. Vuurwerk, open vuur of voertuigen zijn niet toegestaan tijdens de tocht.
De stille tocht in Maastricht is donderdagavond live te volgen via 1Limburg.nl vanaf 18:30 uur. Er is ook een extra uitzending van L1mburg Centraal.