Nieuwe wijk met 250 nieuwe woningen in Molenhoek

Het schetsontwerp van de woonwijk Molenhoek Zuid © Provincie Limburg
In Molenhoek wordt een nieuwe woonwijk uit de grond gestampt. Met een financiële bijdrage van de Provincie Limburg komen er zo'n 250 woningen.
Het gaat om sociale en middeldure huurwoningen die worden gebouwd in de nieuwe woonwijk Molenhoek Zuid. Met de bijdrage van de provincie kan de woningbouw versneld worden gerealiseerd.

Behoefte aan woningen

Ook in de gemeente Mook en Middelaar is de behoefte aan meer woningen groot. Uit een analyse is gebleken dat er vooral meer starterswoningen voor jong en modaal, hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen gebouwd mogen worden. Daarnaast is er vraag naar levensloopbestendige woningen en appartementen voor ouderen en sociale woningbouw voor met name senioren.

Duurzaamheid en energieneutraliteit

De gemeente had een plan gemaakt voor een woonwijk van ongeveer 250 woningen, waarvan 110 appartementen. Er is daarbij oog voor duurzaamheid en energieneutraliteit. De provinciale bijdrage richt zich op realisatie van zeker 50 sociale huurwoningen en 25 middenhuur woningen.

Duwtje in de rug

Er wordt circa 70 miljoen euro geïnvesteerd in de gemeente. De gemeente legt 280.000 euro neer. Gedeputeerde Staten zijn bereid om daar 200.000 aan bij te dragen, zodat het plan integaal uitgevoerd kan worden. "Ik ben blij dat we met dit duwtje in de rug de gemeente Mook en Middelaar helpen om het plan voor de woningbouw Molenhoek Zuid van de tekentafel naar de uitvoering te brengen", zegt gedeputeerde Lia Roefs.
De bouw van de woningen staat gepland voor 2023.