Limburgse vrouw (22) verdronken in Amerikaans zwembad

Het strand van Nahant (Massachusetts, VS). © iStock
Een 22-jarige Limburgse vrouw is dinsdag overleden na een duik in een zwembad in het dorp Nahant, in de Amerikaanse staat Massachusetts.
De vrouw uit Neer was sinds tien maanden als au pair aan het werk in Amerika.

Zwembad

Wat er precies in het zwembad is gebeurd, is nog niet bekend. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht en gaat op dit moment niet uit van een misdrijf, schrijven lokale media. Ze was vermoedelijk met het gezin waarvoor ze werkte in het zwembad van de besloten Cary Street Club.
De hulpdiensten reageerden rond 15:00 uur (lokale tijd) op een noodmelding. De vrouw werd bewusteloos naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat ze was overleden. De plaatselijke politie maakte haar identiteit een dag later bekend.

Inzamelingsactie

De impact van het incident is groot in het kleine strandplaatsje Nahant, op een schiereiland ten noorden van Boston. Dorpsbewoners zijn een inzamelingsactie gestart voor de ouders van de vrouw. Zij hadden hun dochter recent nog bezocht en zullen nu weer naar Amerika moeten reizen.
"Ze was een vriendelijke, grappige en vrolijke persoonlijkheid die overal waar ze ging licht bracht", staat bij de crowdfundingsactie te lezen. "Ze hield veel van de kinderen voor wie ze zorgde en maakte gebruik van elke gelegenheid om naar nieuwe plaatsen te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten met haar vriendelijke karakter en aantrekkingskracht."
De naam van de vrouw is bij de redactie bekend. Op verzoek van haar familie vermelden we haar naam hier niet.