L1mburg Centraal: Grote opkomst verwacht bij tocht Gino

Bloemen bij het ouderlijk huis van Gino © L1 (Joop Aerdts)
Herdenkingstocht Gino, 27-jarige wethouder, ZLM Tour en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 8 juni.

Duizenden mensen verwacht bij herdenkingstocht voor Gino van der Straeten in Kerkrade

Precies een week nadat de 9-jarige Gino van der Straeten niet meer thuis kwam, wordt hij vanavond herdacht met een herdenkingstocht in Kerkrade. Gino werd afgelopen zaterdag dood teruggevonden. Een onbeschrijflijke schok voor de nabestaanden natuurlijk, maar ook voor talloze andere betrokkenen en iedereen die geraakt is door dit drama. En dat zijn heel veel mensen, blijkt wel uit de voorbereidingen voor de tocht straks in Kerkrade dus, en daar is verslaggever Maurice de Heus al aanwezig.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Twaalf jaar cel geëist tegen Maastrichtse huisarts die zijn moeder een dodelijke overdosis gaf

Justitie eist 12 jaar cel jaar cel tegen een huisarts in Maastricht. Hij zou in 2016 zijn schoonmoeder van het leven hebben beroofd door haar een overdosis medicijnen te geven. Ook wil het OM hem een beroepsverbod opleggen van 17 jaar. De huisarts zelf ontkent en zegt dat zijn handelwijze geoorloofd was vanwege de slechte gezondheidstoestand van de 76-jarige vrouw. En juist die gezondheidstoestand is onderdeel van juridisch getouwtrek, zegt verslaggever Frank Moonen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

De ZLM Tour van start, maar zonder titelverdediger Mike Teunissen

Na twee jaar afwezigheid is de ZLM Tour met etappes in Zeeland, Brabant en Limburg weer terug op de wielerkalender. Echter zonder titelverdediger Mike Teunissen uit Ysselsteyn, maar wel met genoeg andere snelle mannen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Afscheid Nick de Kuijper en Jeroen van de Beucken

Nick de Kuijper en Jeroen van de Beucken speelden samen meer dan 1000 handbalwedstrijden voor Bevo. Sporthal De Heuf in Panningen was 14 seizoenen lang hun tweede huis, tot nu want beiden hebben afscheid genomen van het handbal.
Bekijk hier de hele reportage terug.