Steeds meer honderdplussers in Limburg

Helena Santing-Krikken uit Brunssum is de oudste inwoner van de provincie © Facebook gemeente Brunssum
In Limburg leven dit jaar weer meer honderdplussers dan vorig jaar. De stijging is sinds 2018 al zichtbaar.
Op dit moment heeft onze provincie in totaal 165 eeuwelingen, van wie er 148 vrouw zijn. De oudste inwoonster van Limburg is Helena Santing-Krikken uit Brunssum. Zij is eind maart 108 jaar geworden.

Flink toegenomen

Limburg is een van de provincies waar het aantal honderplussers de afgelopen jaren flink is toegenomen. Dat was ook in Flevoland en Groningen het geval. De meeste eeuwelingen (605) wonen in de provincie Zuid-Holland.

Groot verschil

Vorig jaar ging het nog om 158 Limburgers die ouder dan 100 zijn. Vooral het verschil tussen 2020, het eerste coronajaar, en 2019 is groot. In 2019 waren er 125 eeuwelingen terwijl dat aantal in 2020 groeide naar 147.

Kleine babyboom

Landelijk gezien zijn er steeds meer mensen die meer dan honderd kaarsjes hebben uitgeblazen. Het gaat nu om bijna 2,6 duizend Nederlanders. Het CBS voorspelde een paar jaar geleden dat de groep honderdplussers vanaf 2020 snel groter zou worden vanwege een kleine babyboom na de Eerste Wereldoorlog. Die voorspelling lijkt tot dusver ook uit te komen.
Het aantal eeuwelingen is in 2020 en 2021 flink gegroeid, ondanks dat er in die jaren wegens corona een stuk meer mensen overleden dan verwacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!