Stille tocht voor Gino in Maastricht écht in stilte

Bloemen in Mariaberg voor de overleden Gino. © Track'88
De stille tocht voor Gino van der Straeten die op donderdagavond in de Maastrichtse wijk Mariaberg wordt gehouden, wordt écht een stille tocht. Dat maakte de organisatie van de tocht bekend.
Tijdens de wandeling door de wijk maken de deelnemers geen geluid. De tocht passeert ook het huis van Gino.

In het licht zetten

De organisatie is in handen van de maatschappelijke organisatie Trajekt Mariaberg. Deze roept iedereen op om een lampje of lampion mee te nemen, omdat ze Gino in het licht wil zetten. De organisatie wil daarmee belichten dat Gino bang in het donker was.
De organisatoren van de stille tocht verwachten een grote opkomst. Vuurwerk, open vuur of voertuigen zijn niet toegestaan tijdens de tocht. De tocht begint om 18:30 uur bij Buurtcentrum Mariaberg.

Herdenking in Kerkrade

Op woensdagavond is er ook een herdenkingstocht voor Gino in Kerkrade. De jongen verdween terwijl hij bij zijn zus in Kerkrade logeerde.

Vaderfiguur

Voor de buurt is het een opluchting om ook in in Maastricht bij de verdrietige gebeurtenis stil te staan. Vooral voor één iemand in het bijzonder. René Michon woont al zo’n 50 jaar om de hoek van waar Gino woonde en staat bekend in de buurt als de ‘papa’ van Gino.