Duizenden mensen verwacht bij herdenkingstocht Gino

De tocht voert naar het veldje waar Gino een week geleden verdween © L1 (Wouter Nelissen)
Bij de herdenkingstocht voor Gino van der Straeten worden woensdagavond in Kerkrade zo'n vijfduizend mensen verwacht. Ook de familie van de 9-jarige jongen uit Maastricht loopt mee, laat de organisatie weten.
Woensdagochtend werden de eerste voorbereidingen langs de route al getroffen.

Erehaag van voertuigen

Tijdens de tocht wordt er een erehaag van zo'n 200 voertuigen gevormd. "Gino keek daar graag naar hoe die op straat rondreden en vond het schitterend om mee te spelen", vertelt Gwenda Lankreijer, organisator van de herdenkingstocht, in de L1 Nieuwsshow. Naomi, een zus van Gino, houdt een toespraak.

Route tocht

De tocht begint om 19:30 uur bij het Eurode Business Center en gaat via de Roderlandbaan en Ailbertuslaan naar de speelplek aan de Hertogenlaan. Daar werd Gino vorige week woensdag rond 19:30 uur voor het laatst gezien. "We hebben voor deze plek gekozen, omdat Gino daar voor het laatst een gelukkig kind was, aan het voetballen met andere vriendjes", zegt Lankreijer.

Boos en verdrietig gevoel

Zelf loopt Lankreijer woensdagavond met een 'boos en verdrietig gevoel tegelijk' mee. "Dat dit nog kan gebeuren in Nederland. En de straffen daarop zo laag zijn. Dat doet wel heel wat met je. We hopen een wake-upcall naar de regering toe te geven om aan te geven dat dit echt niet meer kan. Dit mag onze kinderen niet meer overkomen."

Gino vermist

Het lichaam van Gino van der Straeten werd zaterdagochtend op aanwijzing van de verdachte Donny M. gevonden in Geleen achter een uitgebrande woning. De jongen werd sinds woensdagavond vermist vanuit Kerkrade. Daar logeerde hij bij zijn oudere zus. Oorspronkelijk komt Gino uit Maastricht, waar zijn moeder woont.
L1 zendt woensdagavond de stille tocht in Kerkrade ter nagedachtenis van Gino van der Straeten rechtstreeks op televisie uit. De stille tocht is ook te volgen via 1Limburg.nl. De uitzending start om 19.25 uur.