L1mburg Centraal: Steeds meer jongeren met schulden

Foto ter illustratie © iStock
Voorgeleiding Donny M., jongeren met schulden en meer Limburgs nieuws.

Donny M. verdacht van moord en ontvoering Gino

De 22-jarige verdachte Donny M. in de zaak van de omgekomen Gino van der Straeten (9) wordt verdacht van moord. Ook wordt hij verdacht van ontvoering van de jongen. Dat bleek vandaag bij de rechter-commissaris in Maastricht waar de verdachte werd voorgeleid. Zijn hechtenis is met twee weken verlengd.
Gino werd zaterdagochtend dood gevonden, nadat hij woensdagavond spoorloos was verdwenen. Aanvankelijk werd Donny M. verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van Gino.

Professionele hulp voor nabestaanden Gino

Na angstige dagen vol onzekerheid en grote vrees volgde zaterdag de klap voor de familie en andere naasten. Gino is dood teruggevonden. Er is veel aandacht voor de zaak en de familie maakt een zware tijd door. Daarom krijgen de nabestaanden nu ook professionele hulp om hier mee om te gaan. Aan tafel Roy Heerkens van Slachtofferhulp Nederland.

Steeds meer jongeren met schulden

Hoewel er steeds minder mensen in de schuldsanering terecht komen, stijgt het aantal jongeren met problematische schulden. Tijd voor actie, vinden ze bij de Kredietbank Limburg. De Kredietbank helpt jongeren met schuldenproblemen en geeft voorlichting op scholen om schulden te voorkomen. De belangrijkste tip: trek op tijd aan de bel.

Oekraïense vluchtelingen in Heythuysen

Geert van Roij uit Heythuysen heeft sinds begin maart Oekraïense vluchtelingen in huis. De laatste keer dat we hem bezochten was het een enorme drukte in huis met name door vier rondrennende kinderen. Inmiddels is het een stuk rustiger geworden.

Het mooiste kasteel van Nederland staat in Hoensbroek

We hebben zo'n 550 kastelen in Nederland. De ANWB zette ze op een rij. Het mooiste kasteel van Nederland is kasteel Hoensbroek! En daar werd vandaag ook de prijs in ontvangst genomen.

Afscheid Nick de Kuijper en Jeroen van de Beucken

Nick de Kuijper en Jeroen van de Beucken speelden samen meer dan 1.000 handbalwedstrijden voor Bevo. Sporthal De Heuf in Panningen was 14 seizoenen lang hun tweede huis, tot nu, Want beiden hebben afscheid genomen van het handbal.