Onderzoek of meer verdachten betrokken zijn in zaak Gino

De zussen van Gino waren aanwezig bij een emotionele herdenkingsbijeenkomst in Kerkrade. © L1
De politie bekijkt in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Gino van der Straeten uit Maastricht of er mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn bij diens ontvoering en dood.
Dat zei een woordvoerster van de politie dinsdag desgevraagd.

Volkswagen Lupo

Verder kon of wilde ze hierover niets zeggen. Bij de politie zijn inmiddels meerdere beelden binnengekomen van dashcams en andere beelddragers. De politie vroeg maandagavond namelijk 'speciale medewerking' van het publiek bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek naar de dood van Gino. Specifiek gaat het daarbij om beelden waarop een blauwe Volkswagen Lupo te zien is.

Diverse beelden

Het gaat om beelden van de openbare weg die woensdag 1 juni tussen 18:50 en 19:30 uur zijn gemaakt. Gevraagd wordt onder meer om beelden van de omgeving van de Zonstraat en Hertogenlaan in Kerkrade, waar Gino voor het laatst werd gezien. Daarnaast wordt verzocht om beelden van de omgeving van zwembad In de Bende in Landgraaf, waar een step werd gevonden, en van de omgeving van De Landgraaf in Geleen, evenals van de openbare wegen tussen deze locaties.

'Naar waarde schatten'

Een aantal mensen heeft inmiddels beelden geleverd, aldus de woordvoerster van de politie. Zij kon nog niet zeggen hoeveel. "Er komen reacties binnen, de recherche is druk bezig de beelden te analyseren en naar waarde te schatten", zei ze.

Onderzoek woning

Ook dinsdag is de recherche nog steeds bezig met het doorzoeken van de woning van Donny M. in Geleen. "De woning is nog niet vrijgegeven", aldus de woordvoerster van de politie dinsdag. Het is de vierde dag op rij dat de politie de woning en omgeving heeft afgezet voor onderzoek.
Het appartement aan de Dommelstraat ligt aan de overkant van de plek waar het lichaam van Gino werd gevonden achter een uitgebrande woning aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad. Achter de uitgebrande woningen leggen mensen sinds zondag bloemen, knuffels en kaarsjes neer.
L1 zendt woensdagavond de stille tocht in Kerkrade ter nagedachtenis van Gino van der Straeten rechtstreeks op televisie uit. De stille tocht is ook te volgen via 1Limburg.nl. De uitzending start om 19.25 uur.