Verdriet bij school van Gino in Maastricht

De school van Gino © L1
Voor het eerst begon groep 5 van basisschool Sint Oda in Maastricht dinsdagochtend zonder Gino. De schoolleiding had slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen, maar ook voor ouders en docenten.
Zaterdag bleek dat de vermiste 9-jarige Gino van der Straeten levenloos was gevonden in Geleen. Een grote klap voor veel van zijn schoolgenoten die hem al jaren kenden. "Mijn zoontje had heel veel vragen. Waarom gebeurt dat nou papa? Het is moeilijk om mee om te gaan. Hij zat een klas hoger dan Gino, maar kende hem goed, ze speelden ook samen", zo vertelt een van de ouders.

Overvallen

De Sint Oda-school in Maastricht had slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen en ouders die daar behoefte aan hadden. "Het is belangrijk dat kinderen hun verhaal kunnen doen in een omgeving waarin ze zich veilig voelen. Bij de juf en de meester, tussen hun eigen vriendjes", aldus Roy Heerkens van slachtofferhulp Nederland.
L1 zendt woensdagavond de stille tocht in Kerkrade ter nagedachtenis van Gino van der Straeten rechtstreeks op televisie uit. De stille tocht is ook te volgen via 1Limburg.nl. De uitzending start om 19.25 uur.