Harro Coumans interim-bestuurder bij L1

Harro Coumans © L1
L1 heeft Harro Coumans gevraagd als tijdelijk directeur/bestuurder.
Nu de procedure bij Ondernemingskamer naar verwachting eind deze maand eindigt, zal Coumans het bedrijf leiden in afwachting van de benoeming van een nieuwe bestuurder in de komende maanden. Coumans werkte eerder als bestuurder en commissaris voor L1.

Conflict

Stichting Omroep Limburg (L1) gaat er vanuit dat de procedure bij de Ondernemingskamer op 22 juni eindigt. Die procedure werd ruim een jaar geleden aangespannen door de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 na een slepend conflict tussen RvC en bestuurder Peter Elbers enerzijds en het personeel anderzijds. RvC en Elbers vertrokken.

Einde procedure

Barbara van Hussen heeft afgelopen jaar namens de Ondernemingskamer de functie van commissaris vervuld voor de organisatie. Job van der Have vervulde de functie van bestuurder namens de Ondernemingskamer. Met het eindigen van de procedure bij de Ondernemingskamer komt aan hun rol bij L1 een einde.

Beoogde leden RvC

L1 heeft inmiddels drie beoogde leden voor de nieuwe RvC geworven. Zodra de procedure bij de Ondernemingskamer formeel is gestopt, zal hun benoeming bekend worden gemaakt door Van Hussen. Met de drie nieuwe leden zal de RvC weer op volle sterkte zijn.

Belangrijke stap

Van Hussen: "De aanstelling van Coumans tot de komst van de nieuwe bestuurder is ideaal. Coumans kent de organisatie door en door. Ook ben ik zeer blij dat ik drie nieuwe RvC-leden kan benoemen zodra de procedure bij de Ondernemingskamer is afgerond. Het is weer een belangrijke stap richting de toekomst van L1."