Donny M. verdacht van moord en ontvoering Gino (9)

Donny M. werd dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter © L1
Donny M. (22) uit Geleen wordt verdacht van moord en ontvoering van het 9-jarige jongetje Gino van der Straeten, zo bleek dinsdag tijdens zijn voorgeleiding. Ook besloot de rechter-commissaris dat hij langer blijft vastzitten.
De rechter in Maastricht heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. Ook moet hij onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. De zogeheten raadkamer van de rechtbank zal binnenkort beslissen of hij langer vastgehouden moet worden.
Een woordvoerster laat weten dat Donny op dit moment niet wordt verdacht van seksueel misbruik.

Aanhouding verdachte

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd Donny in zijn woning in Geleen gearresteerd op verdenking van het ontvoeren en betrokkenheid bij de dood van Gino uit Maastricht. Het jongetje verdween woensdagavond in Kerkrade, nadat hij ging voetballen op een speelplek aan de Zonstraat. Gino woonde eigenlijk in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade.

De plek van het lichaam

Gino kwam die woensdagavond niet thuis en zijn familie maakte zich grote zorgen. Ook bij de politie begon de ernst om de vermissing van het jongetje toe te nemen. Uit het hele land zochten honderden mensen in Kerkrade en Landgraaf naar Gino. Na de arrestatie heeft verdachte Donny de politie de plek aangewezen waar het jongetje lag. Achter woningen in de Geleense Opbraakstraat vonden agenten het lichaam van Gino.

Misbruik van jongetjes

Hoe en wanneer Gino om het leven is gekomen, kan justitie in verband met het lopende onderzoek nog niet bekendmaken. L1 onthulde eerder dat Donny in 2017 al is veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard.