Stille tocht voor Gino (9) met auto's en motoren in Kerkrade

Ook in de buurt in Maastricht waar Gino vandaan komt worden bloemen gelegd. © Track'88
In Kerkrade vindt woensdagavond een stille tocht plaats voor de 9-jarige Gino van der Straeten uit Maastricht.
De stille tocht begint bij het Eurode Business Center en gaat naar de speelplek aan de Hertogenlaan, waar Gino woensdagavond voor het laatst is gezien. Zo'n tweehonderd 'stoere en mooie auto's en motoren' vormen op de Roderlandbaan en Ailbertuslaan een erehaag, zegt de gemeente Kerkrade.

'Respectvol eerbetoon'

Gino was gek op mooie voertuigen. "De combinatie van de erehaag met mooie auto's en motoren, de tocht door de wijk Rolduckerveld en de gekozen eindplek zorgt voor een respectvol en waardig eerbetoon voor Gino, zijn familie en vrienden", aldus de gemeente in een verklaring.

'Harde klap'

De dood van Gino heeft voor veel verontwaardiging gezorgd in Nederland. "Gino komt niet meer thuis, zal nooit meer voetballen of de liefde van zijn familie voelen. Een harde klap voor iedereen. Het is een gebeurtenis die de hele gemeenschap diep raakt. De stille tocht sluit aan bij dit gevoel en geeft gehoor aan de wens van de familie van Gino", vertelt de gemeente.

Enorme drukte

De stille tocht start om 19:30 uur. De gemeente Kerkrade houdt rekening met de 'te verwachten drukte'. Deelnemers kunnen zich vanaf 19:00 uur verzamelen bij de rotonde bij het Eurode Business Center.

Zoeken naar Gino

Gino logeerde bij zijn oudere zus in Kerkrade en kwam woensdagavond niet thuis na het buiten spelen. De politie sloeg niet veel later groot alarm. Na zijn vermissing gingen honderden mensen in Kerkrade en Landgraaf op zoek naar de jongen.

Verdachte in beeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie de 22-jarige Donny M. in Geleen aan. Op aanwijzing van de verdachte werd het lichaam van Gino zaterdagochtend gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De twintiger wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino. De verdachte wordt dinsdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
L1 zendt woensdagavond de stille tocht in Kerkrade ter nagedachtenis van Gino van der Straeten rechtstreeks op televisie uit. De stille tocht is ook te volgen via 1Limburg.nl. De uitzending start om 19.25 uur.