Aftellen voor Pinkpop: 'Spannend wat iedereen ervan vindt'

Pinkpop op het Megaland terrein in Landgraaf © Jean-Pierre Geusens
Er wordt al weken gewerkt op het Megaland-terrein in Landgraaf. Alles om te zorgen dat bezoekers van de 51ste editie van Pinkpop volgend weekend kunnen genieten van het festival, maar er staat hen wel een paar aanpassingen te wachten.
Vanaf pinkstermaandag is het terrein afgesloten voor iedereen, behalve de organisatie.
Twee jaar kon het festival in Landgraaf niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Tijd genoeg voor de organisatie om na te denken over een aantal veranderingen. "We hebben gekeken hoe we het festival de komende 50 jaar kunnen laten groeien. Niet zozeer in bezoekersaantallen maar met name de beleving", vertelt Niek Murray, manager van Pinkpop. Een van die veranderingen is het omdraaien van het IBA Parkstad podium.

Jan houdt niet van veranderingen

Hoewel Jan Smeets, oprichter van Pinkpop, het stokje heeft overgedragen, blijft hij nauw betrokken bij de organisatie. "Maar Jan houdt niet van veranderingen dus we hebben een moment moeten kiezen om hem te vertellen over onze plannen." Die betrokkenheid vindt Murray alleen maar fijn. "Gelukkig laat hij het niet los. Hij is nog vaak op kantoor en al een paar keer op het terrein geweest. Hij laat van zich horen. We gaan ons zorgen maken als hij dat niet meer doet."

Uitdagingen

Doordat het festival twee jaar stil lag staat de organisatie nu voor een paar uitdagingen. "Hoewel we gelukkig genoeg mensen willen helpen van verenigingen en scholen komen we toch nog mensen tekort." Daarnaast zijn er ook gevolgen te merken van de oorlog in Oekraïne. "We kunnen spullen maar laat krijgen, of transporteurs vragen juist of ze iets eerder kunnen brengen. Daarom ligt de roze tent al drie weken klaar, eerder dan gepland."

Spanning

Murray vindt de komende editie van het festival in Landgraaf op meerdere fronten spannend. "We willen de bezoekers die in 2020 al een kaartje hebben nu eindelijk van het festival laten genieten. Daarnaast is het spannend wat Jan ervan gaat vinden. Maar als we daar staan en iedereen geniet, dan zijn wij tevreden."