Verdachte in zaak Gino wordt dinsdag in Roermond voorgeleid

Politie-onderzoek bij het lichaam dat zaterdagmorgen werd gevonden © Orange Media
De verdachte van betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje Gino wordt dinsdag in Roermond voorgeleid.
Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Maastricht maandag laten weten. Tijdens een voorgeleiding bepaalt een rechter-commissaris of het voorarrest van een verdachte wordt verlengd.

Ontvoering en betrokkenheid bij dood

De 22-jarige man uit Geleen, Donny M., wordt naast betrokkenheid bij de dood van het jongetje ook verdacht van ontvoering van Gino. De jongen werd woensdagavond voor het laatst gezien op een voetbalveldje in Kerkrade waar hij met enkele andere kinderen voetbalde. Sindsdien werd hij vermist. Gino logeerde sinds een week bij een oudere zus in Kerkrade, omdat zijn moeder in Maastricht ziek is en hij daar niet kon blijven.

Zoektocht

Na zijn verdwijnen sloeg de politie groot alarm. Honderden mensen hebben dagen naar hem gezocht in Kerkrade en Landgraaf, waar een step werd gevonden die veel op die van hem leek. Op aanwijzing van de verdachte werd het lichaam van Gino zaterdagochtend gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De verdachte was vlak daarvoor aangehouden.

Eerdere zaken

Uit stukken van L1 blijkt dat de zaak van de vermiste en later gedode Gino niet het eerste dossier waarin de naam van Donny M. (22) opduikt als verdachte. Hij is in 2017 al veroordeeld voor het misbruiken en mishandelen van twee jongetjes in Sittard.

Beperkingen

Donny M. zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij buiten zijn advocaat met niemand mag praten. Alle betrokken partijen (politie, justitie en advocaat) moeten er bovendien naar buiten toe het zwijgen toe doen.