In meerdere plaatsen meldingen van wateroverlast

Een boom is in Arcen op de weg gevallen. © Edward-Media
In meerdere plaatsen in Limburg is er zondag sprake van wateroverlast door de flinke regenval.
In korte tijd is er zoveel regen gevallen dat bijvoorbeeld meerdere straten blank zijn komen te staan.

Regenval

Dat is het geval in onder andere Weert en Ell, meldt lokale nieuwssite WeertDeGekste. In Weert stonden onder andere de Limburglaan en Tromplaan deels onder water. In Ell was er meer overlast. De brandweer moest daar naar de Sebastiaanstraat komen omdat deze geheel ondergelopen was.
Ook in onder andere Roermond aan de Delfstoffenweg, in Herkenbosch aan de N570, in Horst en in Echt bleef een behoorlijke hoeveelheid regenwater op de straten staan. In Arcen was er sprake van een andere soort overlast: daar moest de brandweer op de Schans een grote omgewaaide boom van de weg ruimen.

Evenementen

Zondag vielen er ook meerdere Limburgse evenmenten in het water. Vanwege weersomstandigheden zijn feestelijkheden rondom de opening van Kasteelpark Nijenborgh in Weert bijvoorbeeld verplaatst naar maandagavond. "Hoewel de organisatie nog vol optimisme aan de dag begon, volgde gedurende de middag een serie hoosbuien die het nieuw gezaaide gras omtoverde tot een zwembad", meldt de organisatie van het evenement.
In Tienray werd met man en macht gewerkt zodat het festival Gaellus Open Air alsnog doorgang kon vinden. Rond 13:00 zette de organisatie een extra tent op zodat het festijn een uur later kon aanvangen. Een pomp was nodig om het terrein leeg te krijgen.
Gaellus Open Air in Tienray. © Edward-Media

Code geel

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft tot 19:00 uur zondagavond code geel afgekondigd voor de hevige buien met onweer. "In de loop van de avond en nacht neemt de buiigheid van het zuiden uit af", aldus het instituut.
Ook in andere delen van het land leiden de buien tot problemen, bijvoorbeeld in Oost-Brabant. Vooral uit de gebieden Eindhoven, Valkenswaard en Veldhoven komen veel meldingen binnen bij de politie.