Onderzoek op vindplaats Gino gaat verder

Ook bij het huis van Gino in Maastricht liggen bloemen © Track 88
De recherche is zondag in Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino en van betrokkenheid bij diens dood.
Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De omgeving van de woning aan de Dommelstraat is afgezet.

Beperking

De verdachte zit in beperking, wat betekent dat hij buiten zijn advocaat geen contact mag hebben met de buitenwereld. Hij wordt dinsdag of uiterlijk woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn advocaat heeft zondag laten weten "de komende drie weken niet te reageren op vragen die op wat voor manier dan ook verband met de zaak Gino en/of onze cliënt Donny M. houden."

Verwensingen

Op social media regent het inmiddels verwensingen, bedreigingen en zelfs doodswensen aan het adres de verdachte. Een deel van de uitingen is mogelijk strafbaar, maar aangezien de verdachte in beperkingen zit zullen die berichten hem ontgaan. De politie houdt social media ook in de gaten. "We zien het, we lezen het, we monitoren het, we houden het in de gaten. En het staat iedereen vrij die zich bedreigd voelt om aangifte te doen", aldus politiewoordvoerder Nathalie Vermeulen.

Vindplaats

De woning ligt aan de overkant van de plek waar het lichaam van Gino zaterdagmorgen werd gevonden achter een uitgebrande woning aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad. Achter de uitgebrande woningen leggen mensen zondag rond de middag bloemen, knuffels en kaarsjes neer.

Sociaal werk

Sociaal werkers houden de situatie in de wijk in de gaten. In de Geleense buurt is veel onrust over het nieuws. "We kijken waar behoefte aan is, en daarin trekken we op samen met de gemeente en slachtofferhulp. De impact van deze zaak is enorm. We kijken wat we kunnen organiseren voor mensen die hun verhaal kwijt willen. Dat zal waarschijnlijk de eerste behoefte zijn. Er is veel verdriet. Ontzetting zelfs", zegt manager sociaal werk Suzan Eerkens over de situatie Lindenheuvel.